Géografi Amérika Sarékat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Geografi Amerika Serikat
Topography of the 48 states of the U.S. mainland
Peta relief 48 negara bagian AS
Area
Total 3,717,813 mil pesagi

9,629,091 km²

Dharatan 3,536,294 sq mi

9,158,960 km²

Tlatah-banyu 181,519 sq mi

470,131 km²

Garis lintang 38°0' N
Garis bujur 97°0'W
Tapel-wates
Kanada 5,526 mils

8,893 km

Meksiko 2,067 miles

3,326 km

Garis pantai 12,380 miles

19,924 km

Klaim maritim
Zona kontingen 24 nautical miles (44 km)
Zona ekonomi 200 nautical miles (370 km)
Zona teritori 12 nautical miles (22 km)

Amerika iku negara sing dumunung ing Laladan Kulon, dumadi saka patang puluh wolu negara bagéan sing gegandhèngan ing Amerika Lor; Alaska, lan Hawaii, kapuloan ing Samudra Pasifik. Negara iki nduwèni tapel wates dharat karo Kanada lan Meksiko, lan tapel-wates segara karo Rusia.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]