Frigia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lokasi Frigia.

Frigia (basa Yunani: Φρυγία) yaiku kerajan ning bageyan kulon Anatolia kang saiki dadi negara Turki. Bangsa Frigia sadurunge urip ning Balkan Kidul; miturut Herodotus, kanthi jeneng Bryges(/Briges), diganti dadi Phruges sawise migrasi pungkasan menyang Anatolia ngliwati Hellespont.

Negara Frigia bangkit ning abad ke-8 SM kanthi ibukutha ning Gordium. Sasuwene periode iki, Frigia jembarake kekuwasane menyang wetan.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Frigia&oldid=835069"