Friedrich Ratzel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Friedrich Ratzel

Friedrich Ratzel (lair Jerman 30 Agustus 1844) yaiku wartawan lan penulis pirang-pirang buku ngenani etnologi, geografi manungsa, lan politik.[1] Friedrich Ratzel minangka pencetus teori ruang (lebensraum) ing bidhang sosial kebangsaan.[1]

Panguripan[sunting | sunting sumber]

Friedrich lair tanggal 30 Agustus 1844, ing Karlsruhe, Jerman.[2] Friedrich Ratzel duweni bapak kang minangka sawijining manajer staf rumah tangga Grand Duke saka Baden.[2] Dheweke sekolah ing perguruan tinggi Karlsruhe suwene 6 taun, sadurunge nyambut gawe ing apotek taun 1859.[2] Sawise kuwi, ing taun 1863, Ratzel sinau klasik (ilmu sosial) ing Danau Zurich, Swiss.[2] Sawise nyambut gawe minangka apoteker ing dhaerah Ruhr (1865-1866), dheweke sekolah maneh ing perguruan tinggi Karlsruhe. Banjur Ratzel nerusake sekolahe lan dadi mahasiswa zoologi ing Universitas Heidelberg, Berlin.[2] Ing taun 1868, Ratzel gawe sawijining tesis ngenani karakteristik lan cacing saka buku karya Charles Darwin, yaiku Origin of Species kang wis ana kawit taun 1859.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (en) Friedrich Ratzel Biographi, www.bookrags.com. Diudhuh tanggal 12 Juni 2010.
  2. ^ a b c d e f (en) Some Biogeographers, evolutionis and ecology: Chrono-Biographical Sketches Sketsa biografis Chrono, people.wku.edu. Diundhuh tanggal 12 Juni 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Friedrich_Ratzel&oldid=832501"