Friedrich Anton Wilhelm Miquel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Friedrich Anton Wilhelm Miquel

Friedrich Anton Wilhelm Miquel (24 October 1811, Neuenhaus – 23 January, 1871, Utrecht) iku ahli botani saka Walanda.

Friedrich Anton Wilhelm Miquel minangka Kepala Kebun Botani ing Rotterdam (1835–1846), Amsterdam (1846–1859) lan Utrecht (1859–1871), lan ngepalani Rijksherbarium ing Leiden taun 1862. Ing taun 1866, kapilih minangka anggota manca saka Royal Swedish Academy of Sciences.

Senadyan ora tau lelungan adoh, dhèwèké ngumpulaké akèh kolèksi flora Australia lan Hindhia wétan liwat jaringan lan korèspondhèn. Dhèwèké mratélakaké akèh kulawarga tanduran saka Australia lan Indonésia, kalebu Casuarinaceae, Myrtaceae, Piperaceae lan Polygonaceae. Ahli botani iki kacathet jroning dhaftar cekakan jeneng pengarang botani minangka Miq. jroning kutipan sawijining jeneng botani.[1]

Cithakan:Botanist

Karya utama[sunting | sunting sumber]

  • Genera Cactearum, Rotterdam, 1839
  • Monographia Cycadearum, Utrecht, 1842
  • Systema Piperacearum, Rotterdam,1843-1844
  • Illustrationes Piperacearum, Bonn, 1847
  • Cycadeae quaedam Americanae, partim novae. Amsterdam, 1851.
  • Flora Indiae batavae, Amsterdam, 1855-1859
  • De Palmis Archipelagi Indici observationes novae. Amsterdam, 1868.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Brummitt, R. K.; C. E. Powell (1992). Authors of Plant Names. Royal Botanic Gardens, Kew. ISBN 1-84246-085-4.