Frederik Willem de Klerk

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Frederik Willem de Klerk
Frederik Willem de Klerk

Présidhèn Afrika Kidul ke-9
2nd Executive State President
Mangsa jabatan
15 Agustus 1989 – 10 Mei 1994
Pejabat sadurungé Pieter Willem Botha
Pengganti Nelson Mandela

Mangsa jabatan
10 Mei 1994 – 30 Juni 1996
Bersama dengan Thabo Mbeki
Pejabat sadurungé N/A (post created)
Pengganti Thabo Mbeki (solely)

Lair 18 Maret 1936 (umur 78)
Johannesburg, Gauteng
Partai pulitik Partai Nasional

Frederik Willem de Klerk (lair ing Johannesburg, Gauteng, 18 Maret 1936; umur 78 taun) iku Présidhèn kulit putih sing pungkasan ing Afrika Kidul. Dhèwèké mengku jabatan Présidhèn wiwit September 1989 nganti Mei 1994, lan mimpin Partai Nasional utawa National Party Afrika Kidul (sabanjuré dikenal minangka Partai Nasional Anyar Afrika Kidul) wiwit Februari 1989 nganti September 1997.

de Klerk misuwur jroning sajarah internasional minangka pamimpin sing kasil mungkasi era apartheid, sawijining dhasar rasialisme ing Afrika Kidul sing nindhes kaum mayoritas kulit ireng. Dhèwèké uga wis ngowahi sistem administrasi negara saka sawijining rezim tangan wesi menyang sistem demokrasi, saéngga pedunung kulit ireng (sing ngluwihi 90% pedunung Afrika Kidul) diwènèhi hak nemtokaké nasib.

Sing mengku  sadurungé:
P.W. Botha
Presiden Negara kanggo Afrika Kidul
19901994
Diganti déning:
Nelson Mandela