Franz Ferdinand saka Austria

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Archduke Franz Ferdinand
Archduke of Austria-Este
Pamaréntahan 1889–1914
Didhisiki Francis II
As Archduke of Austria-Este
Also Francis V as Duke of Modena
Pangganti Charles
Garwa Sophie, Duchess of Hohenberg
Isu
Princess Sophie von Hohenberg
Maximilian, Duke of Hohenberg
Prince Ernst von Hohenberg
House House of Habsburg-Lorraine
Bapa Archduke Karl Ludwig of Austria
Ibu Princess Maria Annunciata of Bourbon-Two Sicilies
Tapak asma
Agami Roman Catholic

Franz Ferdinand von Habsburg (lair 18 Desember 1863 – séda 28 Juni 1914, yuswa 50 taun) inggih punika archduke (adipati utama) saking Austria-Hongaria lan pewaris Kekaisaran Austria-Hongaria. Panjenenganipun dipunpejahi ing taun 1914 ing Sarajevo déning Gavrilo Princip inggih punika salah satunggaling anggota Tangan Hitam, klompok nasionalis Serbia.