Fransiskus saking Asisi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
'''Fransiskus saking Assisi'''
Cigoli, san francesco.jpg

Lukisan Santo Fransiskus Assisi ing muséum Hermitage karyanipun Cigoli ingkang dipundamel watawis taun 1597 lan 1599.
Pangakenan
Miyos 5 Juli 1182, Italia
Tilar donya 3 Oktober 1226 (yuswa 44-45), Assisi, Italia
Dipun urmati ing Gréja Katulik
Kanonisasi 16 Juli 1228, Assisi déning Paus Gregorius IX
Papan ziarah utama Basilica of San Francesco d'Assisi
Dinten pèngetan 4 Oktober
Atribut Salib, Dara, Pax et Bonum, Kabiyasan kamiskinan Fransiskan, Stigmata
Pangreksa kéwan, Aksi Katulik, lingkungan, pedagang, Meycauayan, Italia, Brgy. San Francisco, San Pablo City, Filipina, stowaways[1]
Gloriole.svg Portal Santo

Santo Fransiskus saking Assisi utawi Asisi (lair ing Assisi, Italia, 5 Juli 1182 – tilar donya ing Assisi, Italia, 3 Oktober 1226 kanthi umur44 taun) madegaken Ordo Fransiskan utawi "Friars Minor". Panjenenganipun punika santo pangreksa kéwan, pedagang, lan lingkungan.

Artikel kagandhèng[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  • Parts of the text are originally from the Schaff-Herzog Encyc of Religion
  1. ^ Chesterton, Gilbert Keith (1924), written at Garden City, New York, St. Francis of Assisi (14 ed.), Image Books

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]