Frankfurt an der Oder

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
Kanggé kagunan sanès saking ', mangga mriksani [[]].


Lambang Peta
Lambang Frankfurt an der Oder Lokasi Frankfurt an der Oder ing Jerman
Dhata dhasar
Bundesland: Brandenburg
Status: Kreisfreie Stadt
Dhuwur: 19–135 m sadhuwuré NN
Jembar: 147,61 km²
Pedunung: 63.748 (31 Desember 2005)
Kapadhetan pedunung: 432 jiwa per km²
Kodhe pos: 15201-15236
Kodhe wilayah: 0335
Nomor pelat kendaran motor: FF
Alamat balé kutha: Marktplatz 1
15230 Frankfurt (Oder)
Situs wèb resmi: www.frankfurt-oder.de
Alamat e-mail: pressestelle@
frankfurt-oder.de
Wali kutha: Martin Patzelt (CDU)

Frankfurt an der Oder utawa Frankfurt iku sawijining kutha otonom Kreisfreie Stadt ing Brandenburg, Jèrman. Kutha iki papané ana ing pinggiring kali Oder, ing wates antara Jèrman lan Polandia. Sawisé Perang Donya II, ing taun 1945, bagéyan wétan kutha sing ing basa Jèrman diarani Dammvorstadt, diwènèhaké Polandia. Kutha iki ing basa Polandia diarani Słubice.