Flamingo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Flamingo
Temporal range: Eosen - Saikii
Flamingo Amerika (Phoenicopterus ruber), lan Flamingo Chili (P. chilensis)
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Aves
Infrakelas: Neognathae
ordo: Phoenicopteriformes
Fürbringer, 1888
kulawarga: Phoenicopteridae
Bonaparte, 1831
Genus: Phoenicopterus
Linnaeus, 1758
Spesies

deleng ing tabel

Flamingo yaiku spesies manuk sikil dawa kang urip jroning kelompok. flamingo asale saka genus Phoenicopterus lan familia Phoenicopteridae. Manuk iki ditemoake ing welahan bumi sisih kulon lan welahan bumi sisih wetan, ananging luwih akeh ditemoake ing sisih wetan. ana 4 spesies flamingo ing Amerika lan 2 spesies flamingo ing dunia lama.

Spesies[sunting | sunting sumber]

Spesies Lokasi geografis
Flamingo gedhe (P. roseus) dunia lama Sebageyan Afrika, Eropa kidul, lan Timur Tengah (flamingo kang paling akeh kasebar luas).
Flamingo cilik (P. minor) Afrika (mis. Lembah Retak Besar) nganti India Barat Daya (flamingo paling akeh).
Flamingo chili (P. chilensis) Dunia Baru Bageyan Amerika kidul kang duwe iklim sedheng.
Flamingo James (P. jamesi) Pegunungan Andes ing Peru, Chili, Bolivia, lan Argentina.
Flamngo andes (P. andinus) Pegunungan Andes di Peru, Chili, Bolivia dan Argentina.
Flamingo amerika (P. ruber) Laut Karibia lan Kepulauan Galapagos.

Galeri[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Flamingo ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Flamingo&oldid=836003"