Film Korea

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Film Korea inggih menika jinising film ingkang dipundamel utawi istilahipun dipun-produksi wonten ing Korea.

Film ingkang kapisan dipun-rilis ten Korea inggih menika film kanthi irah-irahan Righteous Revenge taun 1919. Film menika gabungan antawisipun drama lan tontonan panggung. Film layar lebar kapisan Korea dipun-rilis taun 1923, kanthi irah-irahan Oath Under the Moon. Wonten ing taun 1926, sutradara Na Un-gyu damel film bisu kanthi irah-irahan Arirang.

Saksampunipun perang Korea kapungkasan nalika taun 1953, industri film Korea menika dados gadhah pangembangan satemah dumugi ing masa emas. Wonten ing kalih dekade saklajengipun, industri film Korea dados stagnasi amargi saking kathahipun tiyang ingkang gadhah TV. Tuladhanipun film Korea inggih menika :

Film kadang gadhah arti ingkang sami kaliyan drama. Ananging sajatosipun film kaliyan drama menika benten, amargi drama menika kalebet film ingkang wujudipun serial utawi cariyos kasambung. Kathah Drama Korea ingkang dipunremeni dening masarakat mliginipun priyantun estri enem. Drama Korea ingkang kawentar inggih menika:

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ [1], Korean movie (dipun-akses tanggal 29 Oktober 2012).
  2. ^ [2], Korean drama guide (dipun-akses tanggal 29 Oktober 2012).
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Film_Korea&oldid=863227"