Film Israèl

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Film Israèl (Ibrani: קולנוע ישראלי‎ Kolnoa Yisraeli ) iku film sing digawé ing Israèl utawa déning sutradara saka Israèl. Ing taun-taun kapungkur iki akèh film Israèl sing dièkspor lan suksès ing nagara ngamanca. Biasané film-film Israèl nayangaké téma-téma kusus Israèl. Mayoritas film Israèl nganggo basa Ibrani. Nanging akèh sing nganggo basa Arab lan basa Inggris.

Film Israèl wis wiwit berkembang saka taun 1950-an senadyan wis akèh Wong Yahudi sing nggawé film ing Palèstina sadurungé iku.

Sawetara conto[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Film_Israèl&oldid=822123"