Festival Film Cannes

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Patchwork-Cannes-2.jpg

Cithakan:Infobox film festival

Festival Film Cannes (French: Le Festival International du Film de Cannes) inggih punika festival film paling bèrgèngsi ing donya. Piyambakipun dipunwontènakèn pertama kali saking 20 September ngantos 5 Oktober 1946 ing kota peristirahatan Cannes ing Perancis bagian selatan. Ing wanci punika, festival punika dipunwontènakèn sabèn taunipin ing wulan Mei sanèsipun ing pintèn-pintèn. [1][2][3] Menawi mekaten ambanipun pemberitaan media massa, festival nonpublik punika dipunhadiri dening katah bintang film lan dados sebuah ajang populer kanggè pengusaha film kanggè meluncurkan film-film ingkang enggal lan nyobi nyade karyanipun ing para distributor ingkang dateng saking sedaya donya. Penghargaan paling bergengsi ingkang dipunparingaken dening Cannes inggih punika Palem Emas (Palme d'Or) kangge film ingkang sae ; kadang-kadang penghargaan punika dipunbagi kaliyan pinten-pinten film ing setunggal taun .Ananging, juri festival, ingkang dipunbentuk saking pilihan internasional ing jumlah alit ingkang kaperang saking para ahli film, maringi penghargaan sanes, kalebet "grand prize" (penghargaan tergengsi kaping kalih). Penghargaan Film Cannes taun punika, Festival Film Cannes 2012 kalangsung wiwit tanggal 16 ngantos 27 Mei 2012[4]. Presiden Juri taun punika inggih punika direktur film saking Italia, Nanni Moretti.

Pemenang "Palem Emas"[sunting | sunting sumber]

Lihat daftar pemenang ing artikel Palem Emas.

Penghargaan Sanesipun[sunting | sunting sumber]

Feature Films (Film-film Utama)

  • Grand Prix
  • Prix de la mise en scène
  • Prix du Jury
  • Caméra d'Or
  • Prix du scénario
  • Prix d'interprétation féminine du Festival de Cannes
  • Prix d'interprétation masculine du Festival de Cannes
  • Prix un certain regard

Short Films (Film-film Pendek)

  • Palme d'Or du Festival de Cannes - court métrage
  • Prix du Jury - court métrage

Pemenang "Palem Emas" miturut negara asal[sunting | sunting sumber]

Amerika Serikat
18
Italia
12
Britania Raya
9
Perancis
8
Denmark, Jepang
4
Belgia, Jerman, Serbia dan Montenegro, Swedia, Uni Soviet
2
Aljazair, Brasil, Cekoslowakia, India, Iran, Meksiko, Polandia, Selandia Baru, Spanyol, Swiss, Republik Rakyat Cina, Turki, Yunani
1

Film-film ingkang nggadahi irah-irahan Cannes[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Dargis, Manohla. "Cannes International Film Festival", New York Times. 
  2. ^ Lim, Dennis. "They'll Always Have Cannes", New York Times. 
  3. ^ Woolsey, Matt. "In Pictures: Chic Cannes Hideaways", Forbes. 
  4. ^ Découvrez le palmarès du 65e Festival de Cannes, Le Point, 27 May 2012

Waosan Lanjutan[sunting | sunting sumber]

  • Cannes: Fifty Years of Sun, Sex & Celluloid : Behind the Scenes at the World's Most Famous Film Festival by Peter Bart (Miramax, 1997)
  • Cannes – A Festival Virgin's Guide by Benjamin Craig (Cinemagine Media Publishing, 2004)
  • Hollywood on the Riviera: The Inside Story of the Cannes Film Festival by Cari Beauchamp and Henri Behar (William Morrow & Co, 1992)

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Koordinat: 43°33′03.10″N 7°01′02.10″E / 43.550861°N 7.01725°E / 43.550861; 7.01725