Ferrari Enzo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Enzo Ferrari
Enzo Ferrari
Prodhusèn Ferrari
Parusahan indhuk Fiat Group
Mangsa sajroning produksi 2002–2004
400 produced
Modhèl sakdurungé Ferrari F50
Modhèl sawisé Ferrari 599 GTO
Klas Sports car, Racing car, Supercar
Wangun rangka 2-seat Berlinetta
Layout RMR layout
Mesin 6.0 L V12
Transmisi 6-speed semi-automatic
Let sumbu rodha 2650 mm
Dawa 4702 mm
Amba 2035 mm
Dhuwur 1147 mm
Bobot kothong 1365 kg
Mobil sajinis Ferrari FXX
Desainer Ken Okuyama at Pininfarina

Ferrari Enzo yaiku montor kang nduweni 12 silinder mid-engine Berlinetta, jeneng pendiri perusahaane Enzo Ferrari. Dibangun ing taun 2002 nggunaake teknologi Formula Siji, kaya awake serat karbon, F1-style tranmisi nggeser elektrohidrolik, lan serat karbon sing dikuati karo Silicon Carbide (C / SiC) keramik komposit rem cakram. Uga nggunaake teknologi sing ora inthok ning F1, kaya dene aerodinamis aktif, lan kontrol traksi.[1] Sakwise downforce saka 775 kg (£ 1.709) kegayuh ning 355,6 km/jam (221 mph) swiwi mburi diobahke karo komputer kanggo nahanake downforce.[1] V12 Enzo yaiku sing sepisanan saka generasi anyar Ferrari.[1] Iki didhasarkake ing arsitektur V8 sing digawe ning Quattroporte adhik perusahaan Maserati, nggunakake arsitektur dhasar sing padha lan 104 mm (4.1 in) bore spasi. Desain iki arep nggantikake ning V12 lan V8, mesin sing ameh digunakake ning Ferrari kontemporer liyane.[1] F430 2005 yaiku Ferrari keloro ning versi anyare utawa powerplant anyar.[1]

Prodhuksi[sunting | sunting sumber]

Enzo digawe karo Ken Okuyama, yaiku mantan pimpinan desainer Pininfarina Jepang. Pisanan Enzo ngandharake taun 2002 mrodhuksi watese namung 349 mobil, kang regane US $ 659.330. Perusahaan iki ngrimake undhangan marang pelanggan mligine sing nate tuku mobil tipe F40 lan F50.[2] 349 mobil uwis kedol. Saking akehe panyuwunan, Ferrari mbangun 50 Enzos luwih, sing akehe dadi 399.[2]



cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (en)www.sportscarmarket.com(diundhuh 9 September 2011)
  2. ^ a b (en)www.supercars.net(diundhuh 9 September 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ferrari_Enzo&oldid=831723"