Ferdinand Buisson

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Ferdinand Édouard Buisson (20 Desember 1841 – 16 Februari 1932) piyambakipun inggih menika akademisi, birokrat pendidikan, pasifis sarta politikus sosialis Perancis. Piyambakipun nherek kaliyan Liga Hak Asasi Manusia (LDH) nalika taun 1914 ngantos 1926.

Buisson mbiyantu nyiptakaken sistem pendidikan dasar universal sarta nonsekratarian wonten Perancis nalika taun 1880-an.

Piyambakipun angsal Bebungah Perdamaian Nobel sesarengan kaliyan politikus Jerman Ludwig Quidde nalika taun 1927.

Pirsani Ugi[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Nobel Perdamaian


Ana loop cithakan: Cithakan:Persondata

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ferdinand_Buisson&oldid=847678"