Femtomèter

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Femtomèter (simbol: fm) punika arupa jinis ukuran internasional SI ingkang dipunginakake ing ukuran dawa, ingkang sami kaliyan 10-15 (femto) mèter. Ugi anggadahi mupangat kangge ngukur diameter data inti atom. Diameter inti atom kirang langkung angadahi ukuran ngantos 15 fm. Neutron lan proton diameteripun inggih menika kirang langkung saantawis 1 fm. Jroning istilah ing fisika partikel, femtometer asring kasebat minangka fermi (simbol kang sami), engkang tumuju kangge ngormati sedaya piyantun ingkang ahli ing bidang fisika enggih menika panjenenganipun Enrico Fermi.

attomèter << femtomèter << pikomèter

Preksani ugi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Femtomèter&oldid=864882"