Faisalabad

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Faisalabad
فیصل آباد
—  Kutha kabupatèn  —
Urutan saarah dom jam seka ndhuwur: Faisalabad Clock Tower, Iqbal Stadium, Am-Tex Water Fountain, University of Agriculture, D-Ground Park, State Life and District Court.
Faisalabad is located in Pakistan
Faisalabad
Lokasi ing Pakistan
Coordinates: 31°21′52″N 72°59′40″E / 31.36444°N 72.99444°E / 31.36444; 72.99444
Negara Flag of Pakistan Pakistan
Region Punjab
Distrik Distrik Faisalabad
Kutha otonom 8
Union councils 289
Pamaréntahan
 • Type kutha distrik
 • Nazim ---------------
 • Naib nazim ---------------
Wewengkon
 • Total 1.280 km2 (490 sq mi)
Populasi (2010)[1]
 • Total 2.880.675
Zona wektu PST (UTC+5)
 • Summer (DST) PDT (UTC+6)
Kodhe tilpun 041
Website www.faisalabad.gov.pk

Faisalabad (Punjabi, Basa Urdu: فیصل آباد) iku sawijining kutha ing provinsi Punjab, Pakistan. Biyèn kutha iki ditepungi kanthi jeneng Lyallpur. Faisalabad iku kutha paling gehdé katelu ing Pakistan sawisé Karachi lan Lahore. Sadurungé madegé kutha iki nalika taun 1880, wilayah iki sithik banget pedunungé. Populasiné ningkat saka 9.171 ing taun 1901 dadi 979.000 ing taun 1951 lan 2.009.000 ing taun 1998.[2] Distrik Faisalabad sing luwih wiyar duwé populasi watara 5,4 yuta jiwa ing taun 1998.[3]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ World Gazetteer estimate (01-01-2006)
  2. ^ "Population size and growth of major cities". Population Census Organization of Pakistan. 1998. http://www.statpak.gov.pk/depts/pco/statistics/pop_major_cities/pop_major_cities.html. Retrieved 2009-06-03.
  3. ^ "Population". City District Government of Faisalabad. 2007. http://www.faisalabad.gov.pk/statistics.aspx?task=pop. Retrieved 2009-06-03.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Faisalabad&oldid=870037"