Fahmi Idris

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Fahmi Idris
Fahmi Idris

Mangsa jabatan
5 Desember 2005 – 22 Oktober 2009
Pejabat sadurungé Andung A. Nitimiharja
Pengganti Mohamad Suleman Hidayat

Mangsa jabatan
21 Mei 1998 – 26 Oktober 1999
Pejabat sadurungé Theo L. Sambuaga
Pengganti Bomer Pasaribu
Mangsa jabatan
20 Oktober 2004 – 5 Desember 2005
Pejabat sadurungé Jacob Nuwa Wea
Pengganti Erman Soeparno

Lair 20 September 1943 (umur 71)
Flag of Japan.svg Jakarta, Masa Pendudukan Jepang
Kabangsan Indonesia
Agama Islam

Fahmi Idris (lair ing Jakarta, 20 September 1943; umur 71 taun). Fahmi Idris iku salah sijiné pengusaha. [1]Saliyané dadi pengusaha, Fahmi Idris uga dadi politikus ing negara Indonésia.[1] Fahmi Idris iku Menteri Perindustrian ing Kabinet Indonesia Bersatu kang dilantik nalika tanggal 7 Desember 2005.[1] Sadurungé iku, Fahmi Idris njabat dadi Mentri Tenaga Kerja lan Transmigrasi ing kabinet kang padha uga.[1] Ananging jabatané dadi Mentri Tenaga Kerja lan Transmigrasi banjur digantekake karo Erman Suparno nalika ana perombakan kabinet.[1] Perombakan kabinet iku kadadéyan nalika sasi Desember taun 2005, lan dirombak karo Presiden Yudhoyono.[1] Fahmi Idris ngugemi agama Islam.[1]

Fahmi Idris iku lulusan saka Universitas Indonesia (UI) ing bidhang ilmu ekonomi.[2] Fahmi iku salah sijiné aktivis, mulane banjur seneng ing donyaning politik.[2] Nalika taun 1965-1966, Fahmi Idris njabat dadi Ketuwa Senat Fakultas Ekonomi UI.[2] Sawise lulus saka Universitas Indonesia, Fahmi banjur nduwéni usaha.[2] Nalika taun 1984, Fahmi Idris banjur nggabung karo Partai Golongan Karya utawa kang diarani Golkar.[2] Nalika taun 1998 nganti 2004, Fahmi Idris njabat dadi Ketua DPP Golkar ing Jakarta. [2]Ing taun kang padha uga Fahmi banjur dilantik dadi Mentri Tenaga Kerja lan Transmigrasi.[2] Fahmi njabat dadi Mentri Tenaga Kerja ing Kabinet Reformasi Pembangunan pimpinan B.J. Habibie.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 18 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g h (id)tokohindonesia.com(dipunundhuh tanggal 18 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Fahmi_Idris&oldid=832430"