F-35 Lightning II

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
F-35 Lightning II
F-35 Lightning-1.jpg
F-35A.
 Tipe Pesawat tempur multi-fungsi
 Produsen Lockheed Martin Aeronautics
Northrop Grumman
BAE Systems
 Pisanan mabur 15 Desember 2006
 Dikenalaké 2011 (dipunjadwalaken)
 Status Praproduksi
 Pemakai Amerika Serikat lan Britania Raya
 Diproduksi 2003-samenika
 Rega satuan F-35A: US$48 juta
F-35B: US$62 juta
F-35C: US$63 juta
 Acuan Lockheed Martin X-35

Lockheed Martin F-35 Lightning II inggih menika pesawat tempur ingkang mlebet kulawarga tempur multi peran, kanthi kursi tunggal, mesin tunggal.[1] Pesawat tempur menika minangka generasi kaping gangsal kangge serangan wonten darat, pengintaian, lan misi pertahanan udara. [1] F-35 nggadhahi tigang modhel utami, (1) varian lepas landas lan mendarat konvensional, (2) varian lepas landas lan mendarat vertikal-pendek, lan (3) varian carrier basis.[1] F-35 inggih menika generasi keturunan saking X-35, menika prodhukipun Joint Strike Fighter (JSF) program. [2] JSF dipundanai dening Amerika Serikat kaliyan Inggris lan mitra pemerintah sanesipun kangge nyamektakaken dana tambahan.[2] F-35 wiwit mabur tanggal 15 Desember 2006.[2] Amerika Serikat nggadhahi maksud badhe tumbas pesawat tempur menika cacah 2.443 kanthi regi US $ 323 miliar.[2] Program menika dados program pertahanan ingkang paling awis ingkang nate wonten.[2] Program JSF dipunrancang kangge nggantos F-16, A-10, F/A-18 (kalebet E enggal / F "Super Hornet" varian) lan AV-8B pesawat tempur taktis.[3] Macem varian F-35 inggih menika:[3]

  • F-35A, konvensional take off dan landing (CTOL) varian.
  • F-35B, lepas landas pendek dan mendarat vertikal (STOVL) varian.
  • F-35C, carrier berbasis CATOBAR (CV) varian.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]


Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=F-35_Lightning_II&oldid=830919"