Es Samu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
As-Samu
Samu panorama 2014.jpg
'
Basa Arab السموع
Pamaréntahan City
Uga dikenal Es-Samu (officially)

Samua (unofficially)

Governorate Hebron
Populasi 18,000 (2006)
Jurisdiksi 13,800 dunams (13.8 km²)
Kepala Pamaréntahan Jamal Musa Abu Jadail

as-Samu utawa es-Samu' kuwi sawijining kutha ing Governorate Hebron ing gisik Kulon, sisih kidul kutha Hebron. Miturut Biro Pusat Statistik Palestina kutha iki nduwèni pedunung 18,000 jiwa ing taun 2006.[1] Kutha iki diklaim minangka kutha kang miturut Injil yakuwi kutha Emmaus, ananging klaim iki durung bisa ditampa sacara umum.

Operasi Shredder[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Operasi Shredder

Ing tanggal 12 November, 1966 Patroli Tapel Wates Israel nidek ranjau, kang mrejaya telu prajurit lan agawé tatu enem liyané. Israel percaya yèn ranjau mau dipasang déning militan Fatah saka as-Samu. Minangka balesané, Israel banjur ngluncuraké serangan arupa operasi militer marang kutha iki, kang ngakibataké tiwasé limalas tentara Yordania lan telu warga sipil Yordania; sèket papat tentara liyané lan sangang puluh sipil tatu. Komandan pasukan batalion para Israel, Colonel Yoav Shaham, tiwas jroning operasi iki lan sepuluh prajurit liyané tatu.

Cathetan[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Governorate Hebron

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Es_Samu&oldid=883881"