Epistemologi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Filosofi

Philbar.png

Portal  

Epistemologi, saka basa Yunani episteme (pengetahuan) lan logos (tembung/topik/ngèlmu) minangka cabang filsafat kang gegayutan karo asal, sipat, karakter dan jenis pengetahuan. Topik iki kagolong sawijining babagan kang asring dadi rembugan lan dibahas ing babagan filsafat, kayata babagan pengetahuan, kepriyé ciri-ciriné, jinisé, sarta gegayutané karo kasunyatan lan keyakinan.

Epistemologi utawa Teori Pengetahuan kang gegayutan karo hakikaté ngèlmu pengetahuan,pengandaian,dhasar-dhasaré sarta pertanggung jawaban saka babagan ngèlmu kang ana ing saben manungsa. Pengetahuan kasebut pikolèhsa lumantar akal lan panca indra kanthi migunakaké sawatara métodhe, antarané ; métodhe induktif, métodhe déduktif, métodhe positivisme, métodhe kontemplatis lan métodhe dialèktis.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Epistemologi&oldid=835064"