Epifit

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Tanduran epifit iku tanduran sing numpang ing tanduran liya minangka papan uripé. Jenengé dijupuk saka Basa Yunani: epi-, permukaan utawa tutup, lan phyton, tanduran utawa wit.

Béda karo parasit, epifit bisa mandhiri, lepas saka lemah minangka panyangga lan penyedia hara kanggo kauripané, utawa saka hara sing disadiakaké tanduran liya. Banyu dijupuk saka banyu udan, embun, utawa keluk (uap). Hara mineral dijupuk saka awu utawa asil dekomposisi wit sarta sisa-sisa bagéan tanduran liya sing kaurai. Senadyan ora "nyolong" hara saka tanduran sing ditumpangi, epifit bisa dadi pesaing tumrap kacukupan cahya. Oyod epifit kadhang-kadhang uga nutupi lan nembus wit sing ditumpangi saéngga ngrusak kaseimbangan fisiologi tanduran inang.

Conto epifit sing populer yakuwi manéka anggrèk, nanas-nanasan (bromeliad), sarta paku-pakuan.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Epifit&oldid=822194"