Endhita

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Endhita
Endhita
Endhita
Biodata
Lair 3 November 1975 (umur 39)
Asal Flag of Indonesia.svg Jakarta, Indonesia
Pakaryan Model, Aktris, Presenter
Pasangan Arlonsy Miraldi
Anak Kaines Adriana Kayra

Endhita (lair ing Jakarta, 3 November 1975; umur 39 taun) inggih punika modèl lan pemeran wanita Indonesia. Mantan finalis Wajah Femina 1997 ingkang beragama Islam punika natè mbintangi film Belahan Jiwa, Untuk Rena, Jatuh Cinta Lagi, Bangsal 13, lan Missing.

Biografi[sunting | sunting sumber]

Anak bungsu saking tiga bersaudara pasangan Oentoeng Wibisono lan Supramiatien punika terjun ing dunia hiburan Indonesia ngantos dados finalis Wajah Femina 1997. Wiwitanipun piyambakipun naming nyobi-nyobi saksampunè mbantu kancanipun daftar ing pemilihan model sebuah majalah wanita. Kaliyan bekal nol agèng ing donya modelling, Endhita pungkasaning ndèrèk sekolah modeling ing John Casablanca. Endhita miwiti babak enggal. piyamakipun mlampah ing catwalk, sinau kados pundhi berpenampilan dados model, ngantos tekun ngamati cara berdandan. Ngantos pungkasaning karier modelipun melejit sejak bergabung kaliyan Look Models. Mbotèn namung ing donya model, Endhita ugi merambah seni peran, baik ing layar kaca utawi layar lebar. Pintèn-pintèn sinetron ingkang natè dipunbintangi antawisipun , Pengantin Remaja, Petualangan si Roy (SCTV), Namaku Arjuna, lan Seperti Rembulan. Ananging debut layar lebaripun inggih punika Titik Hitam (2002). Saksampune punika Endhita ugi mbintangi Belahan Jiwa, Untuk Rena, Jatuh Cinta Lagi, Bangsal 13, lan Missing. Endhita ugi nate dados presenter kangge acara G-21 (Indosiar) lan Look Fashion (Metro TV). Ing taun 2006, Endhita kapilih dados duta pariwisata Malaysia.[1] Ing surya 25 Oktober 2011 Endhita nikah kaliyan musisi Onci ingkang menika gitaris band Ungu (grup musik) ..[2] Ing tanggal 10 November 2012 Endhita melahirkan seorang perempuan inggih punika Kaines Adriana Kayra.[3]

Sinetron[sunting | sunting sumber]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Endhita&oldid=835899"