Emil Salim

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Emil Salim
Emil Salim

Isih Mengku jabatan
Miwiti Mengku jabatan 
25 Januari 2010
Mangsa jabatan
10 April 2007 – 20 Oktober 2009
Pejabat sadurungé boten wonten, lembaga ènggal

[[Menteri Negara Lingkungan Hidup Republik Indonesia]] ke-1
Mangsa jabatan
29 Maret 1978 – 17 Maret 1993
Pejabat sadurungé Boten wonten, jabatan énggal
Pengganti Sarwono Kusumaatmadja

Mangsa jabatan
28 Maret 1973 – 29 Maret 1978
Pejabat sadurungé Frans Seda
Pengganti Rusmin Nuryadin

Mangsa jabatan
1971 – 28 Maret 1973
Pejabat sadurungé Harsono Tjokroaminoto
Pengganti J.B.Sumarlin

Lair 8 Juni 1930 (umur 84)
Cithakan:Bendera hindia walanda Lahat,

Sumatera Selatan, Hindia Belanda

Kabangsan Indonésia
Almamater Universitas Indonésia

Emil Salim (miyos ing Lahat, Sumatra Kidul, 8 Juni 1930) inggih menika salah satunggalipun tilas Mentri Indonésia.[1] Panjenenganipun naté njabat dados mentri Negara Pendayagunaan Aparatur Negara/Mentri Negara Penyepurnaan lan Pembersihan Aparatur Negara ngrangkep dados Wakil Kepala Bappenas (1971-1973), Mentri Perhubungan Kabinet Pembangunan II (1973-1978), Mentri Negara Lingkungan Hidup/Mentri Negara Urusan Kependudukan lan Lingkungan Hidup Kabinet Pembangunan III (1978-1983), lan Menteri Negara Pengawasan Pembangunan llan Lingkungan Hidup Kabinet Pembangunan IV lan Kabinet Pembangunan V (1983-1993).[1]

Wiwit taksih rumaja Emil sampun aktif anggénipun ndhèrèk organisasi.[1] Nalika perang kamardikan panjenenganipun dipunpilih minangka Ketua Ikatan Pemuda Pelajar Indonésia (IPPI) Sumatra Kidul, lan dados Ketua Tentara Pelajar Palembang (1946-1949). Nalika taun 1949, panjenenganipun kapilih minangka Ketua IPPI Bogor lan anggota Korps Mobilisasi Pelajar Siliwangi.[1]

Emil misuwur minangka tiyang ingkang kagungan kacerdasan lan daya analisa ingkang saé, wasis anggénipun mendhet kaputusan lan arguméntasi.[2] Sasanèsipun menika, panjenenganipun kalebet tiyang ingkang argumentasi.[2] Panjenenganipun palakrami kaliyan Roosminnie Roza ing taun 1958, lan kagungan kalih putra.[2]

Karier[sunting | sunting sumber]

- Tim Penasihat Ekonomi Présidhén (1966),[1] - Anggota Tim Penasihat Menteri Tenaga Kerja (1967-1968),[1] - Anggota Tim Teknis Badan Stabilitas Ekonomi (1967-1969),[1] - Dosen Seskoad lan Seskoal (1971-1973),[1] - Mentri Negara Penyempurnaan lan Pembersihan Aparatur Negara merangkap Wakil Kepala Bappenas (1971-1973),[1] - Mentri Perhubungan Kabinet Pembangunan II (1973-1978), - Mentri Negara Urusan Kependudukan lan Lingkungan Hidup Kabinet Pembangunan III (1978-1983), - Mentri Negara Kependudukan lan Lingkungan Hidup Kabinet Pembangunan IV (19 Maret 1983 - 22 Maret 1988) lan V (23 Maret 1988 - 17 Maret 1993),[1] - Guru Ageng Fakultas Ekonomi Universitas Indonésia (1983),[1] - Ketua Dewan Ekonomi Nasional-DEN (1999).[1]

Organisasi[sunting | sunting sumber]

- Anggota Korps Mobilisasi Pelajar Siliwangi (1950),[1] - Ketua IPPI Bogor (1949),[1] - Ketua Tentara Pelajar Palembang (1946-1949),[1] - Anggota Kehormatan Persatuan Insinyur Indonésia (1992),[1] - Ketua Tim Screening UNDP (1999),[1] - Ketua Umum Yayasan Kehati.[1]

Karyanipun[sunting | sunting sumber]

- "Kembali ke Jalan Lurus", Kempalan Esai (1966-1999),[1] - "Lingkungan Hidup dan Pembangunan" (1981),[1] - "Masalah Pembangunan Ekonomi Indonésia" (1976),[1] - "Perencanaan Pembangunan dan Pemerataan Pendapatan" (1974),[1] - "Collection of Writings" (1969-1971).[1]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w (id)Emil Salim dipunundhuh tanggal 29 September 2011)
  2. ^ a b c (id)Emil Salim dipunundhuh tanggal 29 September 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

(id)Emil Salim ing tokohindonesia.com

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Emil_Salim&oldid=865776"