Elvy Sukaesih

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Elvy Sukaesih
220px
Latar mburi
Jeneng lair Elvi Sukaesih
Lair 1951 Juni 25 (umur 1989)
Flag of Indonesia.svg Jakarta, Indonesia
Jeneng liya Elvi Sukaesih
Jinis Musik Dangdut
Perdamelan Penyanyi

Elvi Sukaesih yaiku penyanyi dangdut, lan oleh julukan dadi Ratu Dangduté Indonésia. [1] Elvi kang lair ana ing Jakarta, 25 Juni 1951 iku, mulai nyanyi awit ana ing kelas 3 Sekolah Dasar (SD), disusul sakwise penampilané dadi bintang ana ing film layar lebar.[1] Kariré mulai nanjak ana ing awal taun 1970-an nalika dadi penyanyi pendamping kanggo Raja Dangdut, Rhoma Irama raja dangdut kanggo Orkes Melayu (OM) Soneta. tanapi iku mau Elvi sakdurunge uwis popular ing pentas panggung.[1]

Sekitar taun 1975 penyanyi lagu Bisik-bisik Tetangga iki pisah saking Soneta lan milih jalur solo karir hingga tekan saiki.[1] ing urusan liyané kang ana hubungané karo urusan pribadiné, Elvi sukaesih nikah karo pemuda keturunan Arab, Zaidun Zeth wektu isih enom. [1]

Filmografi[2][sunting | sunting sumber]

  • Assoy (1977)
  • Jalal kojak Palsu (1977)
  • Penasaran (1977)
  • Betty bencong Slebor (1978)
  • Mana Tahaaan… (1979)
  • Cubit-cubitan (1979)
  • Kerinduan (1979)
  • Kisah Cinta Rojali Dan Juleha (1979)
  • Irama CintaAduhai mani (1980)
  • Aduhai Manisnya (1980)
  • Gaya Merayu (1980)
  • Senggol-senggolan (1980)
  • Mandi Madu (1986)
  • Hantu Biang Kerok (2009)

Album[2][sunting | sunting sumber]

  • Raja Dan Ratu – Rhoma Irama dan Elvy Sukaesih 1975
  • Pesta Panen, 1990
  • The Return of Diva, 1992

lagu populer kang dinyanyiaké[2]:

  • Pengalaman Pertama
  • Asoi
  • Mandi Madu
  • Karena Penasaran
  • Bukan Yang Pertama
  • Sekuntum Mawar Merah (ciptaan Rhoma Irama)
  • Kuda Lumping (ciptaan Rhoma Irama)
  • Cubit-cubitan
  • Pesta Panen
  • Bulan di Ranting Cemara
  • Mandi Madu
  • Gadis atau Janda (bersama Mansyur S.)
  • Gula-gula Cinta
  • Bisik-bisik Tetangga

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (id)Elvy Sukaesihdipununduh tanggal 8 juni 2011
  2. ^ a b c www.kegendamusik.com dipinunduh tanggal 8 Juni 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Elvy_Sukaesih&oldid=830441"