Elisha Graves Otis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Elisha Graves Otis

Elisha Graves Otis
Lair 3 Agustus 1811
Halifax, Vermont, United States
Pati 8 April 1861 (umur 49)
Kabangsan American
Karya
Proyèk wigati Lift

Elisha Graves Otis yaiku penemu lip modern. [1]Otis lair ing panggonan pertanian cedhake Halifax, Vermount, tanggal 3 Agustus 1811. [1]Otis minangka anak ruju saka 6 sedulur.[1]Nalika enom, dheweke dhuwe bakat bisnis.[1] Nanging amarga mlarat, usahane dadi gagal.[1] Nanging kabeh mau ora gawe Otis dadi aras-arasen. [1]Taun 1845, dheweke pindah ing Albania, New York saperlu nyambut gawe.[1] Dheweke nyambut gawe minangka ahli mekanik ing sawijining pabrik kasur O.Tingley & Company.[1] Taun 1852, dheweke ngalih ana ing Yonkers, New York.[1] Ing kono dheweke nyambut gawe ana perusahaan kasur Maize & Burns. [1]Josiah Maize, wong kang duweni perusahaan kasur mau mbutuhake lip kanggo ngangkut piranti kang abot, kang arep digawa ing lante dhuwur. [1]Senajan lip kang didhuweni ora anyar nanging daya cipta Otis kasil anggone ngatasi perkara-perkara keamanan.[1]

Senajan Otis dudu penemu kang wiwitan, dheweke kasil anggone nemokake komponen kang paling wigati ing mesin modern yaiku sistem pengereman. [2]Lip dhewe wis ana kawit abad telu sadurunge mmasehi. [2]Nanging, mesin penggerake isih nggunakake tenaga manungsa utawa kewan.[2] Sawise pertengahan abad sangalas, sawise James Watt nemokake mesin uap, tenaga penggerak iki nggunakake mesin uap. [2]Nanging, fasilitas keamanan lip ing wektu kuwi isih minim, mula isih akeh wong kang wedhi nggunakake.[2] Ndeleng kasunyatan mau, Otis kepengin ngrancang sawijining lip kang aman kanggo wong kang nggunakake.[2] Amarga digegeri dening anak buwahe, banjur Otis ngrancang lip kang bisa ngangkut manungsa utawa barang kanthi aman nganti tumuju ing lante paling dhuwur ing gedhung kang anyar. [2]Pungkasane, nalika ing pameran Crystal Palace ing New York taun 1853, Otis mamerake panemone mau marang masarakat. [2]Sawise matenake panemone mau, Otis ngedegake perusahaan kanthi aran Otis Elevator Company.[2] Otis tinggal donya ing tanggal 7 April 1861. [2]Dheweke ninggalake anak loro yaiku Charles lan Norton kang besoke bakal dadi penerus usahane bapake yaiku perusahaan Otis Brother & Co taun 1867. [2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 90]
  2. ^ a b c d e f g h i j k (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 91]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Elisha_Graves_Otis&oldid=830389"