Elias Howe

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Elias Howe
Lair 9 Juli 1819
Spencer, Massachusetts
Pati 3 Oktober 1867 (umur 48)
Brooklyn, New York
Kabangsan American
Pendhidhikan apprenticed as mechanic and machinist
Garwa Elizabeth Jennings Ames (m. 1841; d. 1850)
Rose Halladay (d. 1890)
Putra/putri Jane Robinson Howe,
Simon Ames Howe,
Julia Maria Howe
Tiyang sepuh Elias Howe lan Polly (Bemis) Howe
Karya
Disiplin Enjiniring Mechanical Engineering
Proyèk wigati mesin jait
Kamajuan wigati lockstitch loop method
Bebungah wigati Medhali emas, Paris Exposition of 1867,
Légion d'honneur (Prancis)

Elias Howe yaiku penemu mesin jait. [1]Howe lair ing Spencer, Massachussets, Amerika Serikat, nalika tanggal 9 Juli 1819. [1]Nalika isih cilik, Howe kerep ngrewangi bapake kang nyambut gawe minangka tani. [1]Wiwit cilik, Howe wis duweni kesenengan ngeneni mesin. [1]Nalika umue ngancik 16 taun, Howe, kang ora tamat anggone sekolah mau, ditampa nyambut gawe ing pabrik mesin kapuk kang ana ing Lowell, Massachussets, minanka ahli mesin magang. [1]Kanggo nambahi pengalamane, dheweke banjur ngalih nyambut gawe ana ing pabrik jam dhindhing ing Boston, lan ngalih maneh ana ing pabrik instrumen ilmiah ing Cambridge.[1] Nalika nyambut gawe ing Cambridge, Howe krungu omongan yen sapa kang gawe mesin jait, dheweke bakal dadi jutawan lan misuwur. [2]Nalika kuwi, pancen mesin jait durung ana. [2]Kegiyatan jait uga isi nggunanake tangan. [2]Omongan mau bener-bener nyanthol ana ing atine Howe, nganthi pungkasane Howe kepingin banget gawe mesin jait. [2]Taun 1940, Howe kawin lan duweni anak. [2]Howe kerep lara mula bojone kudhu nyambut gawe kanthi njait sandhangan.[2] Nalika ngerti bojone jait, Home ngamati bojone. [2]Ing kono Howe kepingin gawe msein jait. [2]Kira-kira limang taun candhake, Howe ngupaya kanggo nyiptakake mesin jait.[2] Mesin jait kang wiwitan ora dadi, nanging amarga semangat anggone nyiptakake mesin jait, taun candhake dheweke kasil angone nyiptakake mesin mau.[2] Mesin jait mau dipatenake nalika taun 1846.[2] Durung ana wong kang seneng karo mesin mau amarga masarakat padha nganggep menawa mesin jait yaiku mesin kang angel anggone nggunakake.[2] Bajur, nalika taun 1847, Howe lunga menyang Ingris lan ngedol mesin mau marang William Thomas kanthi rego murah. [2]Willian Thomas njaluk marang Howe supaya nyempurnakake mesine mau. [2]Nanging Willian Thomas malah ndakik marang Howe, nganti pungkasane Howe dadi mlarat.[2] Banjur Howe bali menyang kampunge maneh.[2] Nanging nalika tekan omah, bojone tinggal donya amarga lara nemen. [2]Saliyane kuwi, uga akeh perusahaan kag niru panemone Howe.[2] Hak patene Howe dadi ilang.[2] Bajur Howe nuntut hake manyang pengadilan.[2] Anggone nuntut kira-kira 13 taun suwene.[2] Pungkasae Howe kasil anggone ngrebut patene mau. [2]Banjur Howe dadi jutawan lan kasil mbagun pabrik mesin jait kanthi aran Howe Machine Company.[2]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 87]
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 88]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Elias_Howe&oldid=830388"