Elektroforesis Gel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pita DNA Setelah Elektroforesis dan Diamati di Bawah Sinar UV

Èlèktroforèsis inggih punika tèknik pemisahan adalah komponèn utawi molèkul bermuatan adédasar bénténipun tingkatan migrasiipun ing mèdan listrik .[1] Mèdan listrik dialirkan pada suatu mèdium yang ngandut sampel yang akan dipisahkan. [2] Teknik punika saged dipunginaaken kaliyan mupangati muatan listrik ingsalebeting makromolekul, tuladhanipun DNA ingkang bermuatan . [2]ménawi molékul ingkang bermuatan nègatif dipunlampahi ing mèdium, saklajéngipun dipunaliri arus listrik saking kutub ing kutubingkang berlawanan muatanipun, mila molékul kasébut badhè dipungeraaken saking kutub nègatif ing kutub positif. [2]kecepatan gerak molekul kasebut gumantung ing nisbah muatan kaliyan massanipun serta gumantung ugi ing bentuk molekulipun. [2]gerak punika saged dipunjlentrehake kaliyan gaya Lorentz, ingkang gegayutan kaliyan sifat-sifat dasar elektris bahan ingkang diamati saha kahanan elektrik lingkungan:

\bar F_e\ = q \bar E\

F adalah gaya Lorentz, q inggih punika muatan ingkang ing andapipun dening objek, E inggih punika.

Secara umum, elektroforesis dipunginaaken kangge misahaken, ngidentifikasiaken, saha murniaken fragmen DNA. [3]

Jenis elektroforesis[sunting | sunting sumber]

Perangkat elektroforesis gel

Elektroforesis kertas inggih punika jenis elektroforesisng ingkang kaperang saking dluwang dados fase diam saha partikel muatanipun terlarut dados fase gerak, utaminipun yaiku ion-ion kompleks. [4] Pemisahan punika ingkang kedadosan amergi wonten gradasi konsentrasi sepanjang sistem pamisahan. [4] Pergerakan partikel ing dluwang gumantung ing muatan utawi utawi valensi zat terlarut, luas penampang, tegangan ingkang dipunginaaken, konsentrasi elektrolit, kekuatan ion, pH, viskositas, lan adsorpsivitas zat terlarut. [5]

Elektroforesis gel inggih punika elektroforesis ingkang ginaaken gel dados fase diam kangge misahaken molekul-molekul. [6] wiwitanipun elektoforesis gel dipunlampahi kaliyan medium gel kanji (dados fase diam) kangge misahaken biomolekul ingkang langkung ageng kadasta protein-protein. [6] saklajengipun elektroforesis gel ngerembag kaliyan dadosaken agarosa saha poliakrilamida dados gel media. [6]

Elektroforesis Gel saha Southern Blotting[sunting | sunting sumber]

Katah pendekatan ingkang dipunginaake kangge nyinaoni molekul-molekul DNA ingkang ngelibataken elektroforesis gel gel elektrophoresis. teknik punika ginaaken gel saking polimer, tuladhanipun polisakarida. Gel punika merdamel dados penapis molekular kangge misahaken asam nukleat utawa protein adedasar ukuran, muatan listrik, saha sifat-sifat fisik sanesipun. amergi ngandut muatan negatif ing gugus-gugus fosfat, molekul asam nukleat gerak ing arah kutub positif ing medan listrik. menawi gerak, kisi-kisi serat polimer dadosaken molekul cendhak, pramila molekul-molekul kapisah adedasar dhawanipun. elektroforesis gel misah campuran molekul DNA lurus dados pita-pita, ingkang saben molekul-molekul DNA dhawa. [7]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en) Westermeier. 2004. Electrophoresis in Practice: A Guide to Theory and Practice. New Jersey: John Wiley & Sons inc.
  2. ^ a b c d Yuwono T. 2005. Biologi Molekuler. Jakarta: Erlangga.
  3. ^ Fatchiyah. 2006. Gel Elektroforesis. Malang: Brawijaya Press
  4. ^ a b Sulaiman, Hardi A & Kundari NA. 2007. Pemisahan lan karakterisasi spesi senyawa kompleks ytrium-90 dan sstronsium-90 kaliyan elektroforesis dluwang. JFN, Vol.1 No.2
  5. ^ Khopkar SM. 2002. Konsep Dasar Kimia Analitik. Jakarta: UI-Press.
  6. ^ a b c Yepyhardi. 2009. Elektroforesis; Pintu Gerbang Penelitian Biologi Molekular. Sciencebiotech.net[web]. http://sciencebiotech.net/elektroforesis-pintu-gerbang-penelitian-biologi-molekular
  7. ^ "buku1"(id)Campbell,Neil A,dkk."BIOLOGI Edisi Kedelapan Jilid 1".ISBN.Erlangga.Jakarta.(2008:438)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Elektroforesis_Gel&oldid=867878"