El Chichón

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

El Chichon inggih punika salah satunggaling gunung api aktif ingkang papanipun manggen wonten ing Chiapas sisih kilen-kidul. Letusan gunung punika namung kedadosan kaping setunggal wonten ing wulan Maret-April 1982. Letusan punika saged ndamel kaldera ingkang wiyaripun 1 kilometer ingkang dipunkebaki kaliyan toya. Letusan gunung punika saged mejahi 2000 toyang ingkang manggen wonten ing sacelakipun gunung kasebat. Wonten ing taun 2000, temperatur danau mindak panas. http://id.wikipedia.org/wiki/El_Chich%C3%B3n

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=El_Chichón&oldid=731437"