Ee Mungu Nguvu Yetu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Ee Mungu Nguvu Yetu iku lagu kabangsané Kenya. Ukara iki tegesé "Oh Gusti Pangéran Maha Panyipta". Lagu iki wiwitané ditembangké ibu-ibu ing tlatah Pokomo, Kénya, kanggo anak-anaké. Pungkasané dadi lagu kabangsan sawisé diprosès déning sawijining komisi kang dipimpin déning Mr. Graham Hysop, kanthi anggota Mr. G.W. Senoga-Zake, Mr. Thomas Kalume, Mr. Peter Kibukosya lan Mr. Washington Omondi. [1]


Tèks ( Basa Kiswahili )[sunting | sunting sumber]

Ee Mungu nguvu yetu
Ilete baraka kwetu
Haki iwe ngao na mlinzi
Natukae na undugu
Amani na uhuru
Raha tupate na ustawi.
Amkeni ndugu zetu
Tufanye sote bidii
Nasi tujitoe kwa nguvu
Nchi yetu ya Kenya
Tunayoipenda
Tuwe tayari kuilinda.
Natujenge taifa letu
Ee, ndio wajibu wetu
Kenya istahili heshima
Tuungane mikono
Pamoja kazini
Kila siku tuwe na shukrani.

Alihbasa[sunting | sunting sumber]

Basa Inggris[sunting | sunting sumber]

O God of all creation,
Bless this our land and nation.
Justice be our shield and defender,
May we dwell in unity,
Peace and liberty.
Plenty be found within our borders.
Let one and all arise
With hearts both strong and true.
Service be our earnest endeavour,
And our Homeland of Kenya,
Heritage of splendour,
Firm may we stand to defend.
Let all with one accord
In common bond united,
Build this our nation together,
And the glory of Kenya,
The fruit of our labour
Fill every heart with thanksgiving.

Basa Jawa[sunting | sunting sumber]

Oh Gusti kang maha panyipta
Berkatana tlatah lan bangsa kita
Kaadilan dadèkna tamèng lan pertahanan kita
Muga kita nyawiji
Damé lan mardika
Akèh tinemu jroning tlatah kita
Ayo kabèh tangi
Kanthi ati kang kuwat lan bener
Ngabdi kanthi temen
Tumrap ibu pertiwi Kénya
Warisan agung
Kita jaga temenan
Ayo kabèh sarujuk
Rukun nyawiji
Mbangun bangsa bebarengan
Kanggo kaagungan Kénya
Wohing pakarti kita
Sumrambah ing ati kanthi rasa syukur

Uga pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Wacan terusan[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.
Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ditemokaké, nanging tag <references/> ora ditemokaké