Edward Jenner

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Edward Jenner FRS
Edward Jenner by James Northcote
Edward Jenner by James Northcote
Miyos 17 May 1749
Berkeley, Gloucestershire
Tilar donya 26 Januari 1823 (umur 73)
Berkeley, Gloucestershire
Dalem Berkeley, Gloucestershire
Kabangsan English
Bidhang Microbiology
Lulusan saking St George's, University of London
Doktoral advisor John Hunter
Kaahlian Smallpox vaccine

Edward Jenner (17 Mei 1749 - 26 Januari 1823), punika satunggiling dhokter saking Inggris. Piyambakipun ingkang kaping pisan saged mamanggihaken usada kanggé panyakit cacar 1796. Jenner mboten namun mamanggihaken usada kémawon, nanging ugi ndamel usada panangkal utawi dipunsebat vaksin.


Uga pirsani liyane[sunting | sunting sumber]



Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Edward Jenner ing Wikimedia Commons.
Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Edward_Jenner&oldid=803696"