Dusyanta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Duswanta
Duswanta menolak Bharata sebagai puteranya
Duswanta menolak Bharata sebagai puteranya
Déwanagari: दुष्‍यंत
Jeneng liya: Dusyanta; Dusmanta
Sisihan: Sakuntala

Raja Dusyanta (Sanskerta: दुष्‍यंत; dushyanta) inggih menika leluhuripun para kurawa saha para pandhawa wonten saklebeting wiracrita mahabharata. Raja Dusyanta menika salah satunggaling putra saking puru ingkang samangke ngawontenaken wangsa paurawa. Panjenenganipun menika raja wonten ing salah satunggaling kedhaton india kuno, ingkang samangke dados Astinapura. Panjenenganipun gadhah garwa inggih menika Sakuntala lajeng saking jatu krama menika gadhah putra inggih menika Bharata ingkang samangke medhakaken kulawarga Bharata.

Jatu Kramanipun Dusyanta kaliyan Shakuntala[sunting | sunting sumber]

wonten ing salah satunggaling dinten raja Dusyanta menika beburu kewan wonten ing wana ingkang papanipun wonten ing ngandhaping arga himawan.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dusyanta&oldid=833791"