Duke

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pralambang duke arupa mahkota

Duke punika istilah kang ana ing Inggris kang dianugrahake déning gelar kabangsawanan.Tembung duke kaasal saka basa Prancis duc, uga kaasal saka basa Latin dux kang ngandut arti "pamimpin". Gelar punika kaanugrahake déning karajan Éropah wiwit Abad Partengahan. Istilah ing Walanda yaiku hertog lan ing Jerman, Herzog. Wujud femininé duchessjroning basa Inggris, duchesse jroning basa Prancis, hertogin ing basa Walanda lan Herzogin jroning basa Jerman.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Portail

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Duke&oldid=833334"