Dubu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Masakan sundubu jjigae.

Dubu utawa tahu Korea (豆腐, 두부) yaiku jinis tahu kang diproduksi ing Korea. Ing sejarahe, Dubu dikenalake saka Cina wis dadi bageyan kuliner masyarakat Korea.[1] Wong Korea nggunakake kanggo gawe pirang-pirang jinis masakan.[2]

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Referensi wiwitan ngenani dubu bisa ditemokake ing Catatan Mogeun (Mogeunjip) kang ditulis dening Yi Saek (jeneng pena Mogeun, 1328-1396) ing jaman Dinasti Goryeo (938-1392). [3] Ing siji puisine, Yi Saek nulis ngenani kelezatan dubu kang lagi wae digawe.[3]

Referensi liyane nulis ngenani carane masak dubu ing Yangchonjip dening Gwon Geun sarta Heo Gyun (1569-1618), sawijining sastrawan Dinasti Joseon kang nulis ing Domundaejak ngenani kelembutan rasa dubu kang didol pedagang ing jaba Gerbang Changui.[3] Sawijining catatan ing Sejongsillok (Catatan Pemerintahan Raja Sejong) nyebutake yen sawijining Kaisar Ming muji yen wanita Korea trampil banget masak masakan kang mewah lan nganggep yen tahu Korea enak banget.[3]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)HISTORY OF TOFU IN SOUTH AND SOUTHEAST ASIA, soyinfocenter. Diundhuh tanggal 1 Mei 2010.
  2. ^ (en)Hand-made Tofu, gwangju. Diundhuh tanggal 1 Mei 2010.
  3. ^ a b c d Chun Hui-jung (Spring 2006). "Dubu-Jeongol ― Traditional Dish of Dubu (Tofu) and Vegetables" (in Inggris). Koreana. 1 20: 77-79. http://koreana.kf.or.kr/pdf_file/2006/2006_SPRING_E076.pdf. Retrieved 26 April 2010
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dubu&oldid=831380"