Drupal

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Drupal
Druplicon.vector.svg
Drupal 7 screenshot.png
Kaca ngarep versi 7.x tema Bartik.
Perancang Dries Buytaert [1]
Versi rilis terbaru 7.18 / 07 Nopémber 2012 [2]
Sistem operasi Cross-platform
Jenis Content management framework, Content management system, Community lan Blog software
Lisènsi GPL
Situs web http://drupal.org

Drupal yakuwi salah sawijining perangkat alus komputer sing gunané kanggo gawé situs-situs dinamis sing bisa nyediakaké lan ngatur konten-konten utawa sing luwih dikenal karo CMS (Content Management System).

Fitur unggulan[sunting | sunting sumber]

Pambanding Fitur kalian CMS liyané[sunting | sunting sumber]

Fitur Joomla Wordpress Drupal
Lisensi GPL GPL GPL
Versi Pungkasan 1.7 3.2.1 7.18
Taun panggawean 2005 2003 2001
Blog Ya Ya Ya
Basa program PHP PHP PHP
Forum Ora anggawe (minangka modul tambaan) Ora anggawe (minangka modul tambaan) Ya
Teks editor TinyMice TinyMice TinyMice CKEditor Whizzywig
User rule sithik sithik Akeh
Database MySQL MySQL MySQL Postgre MsSQL SQLite
Multisite Ora Ora Ya
Multilanguage Ya (id, jv) Ya (id, jv, su) Ya (id, jv)
Ukuran paket (zip) 7,6MB 3MB 3MB
Ukuran file kang kapasang 29MB 11MB 12MB

Modul inti[sunting | sunting sumber]

Tema Standar Drupal 6[sunting | sunting sumber]

Tema Standar Drupal 7[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Drupal&oldid=829700"