Drama televisi Jepang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Drama televisi Jepang (テレビドラマ terebi dorama?) utawi dorama (ドラマ?) inggih punika program drama ingkang dipuntayangakèn ing stasiun televisi Jepang. Jaringan televisi utama ing Jepang mproduksi serial drama ing pintèn-pintèn tema, tuladhanè kauripan sekolah, komèdi, mistèri, lan kisah detektif. Cariyosipun sagèd kaasil saking skenario asli, utawi adaptasi novel lan manga.

Drama televisi spesial dipuntayangakèn kanggè peringati prèkawis ingkang wigati kanggè kapungkasanè Perang Dunia II. Drama spesial biasanipun kapèrang saking sètunggal utawi kalih episode mawon. Serial drama unggulan gadahi tema sejarah saking NHK dipunsèbat taiga drama, dipuntayangakèn NHK General TV sabèn Minggu tabuh 20.00. Drama gadahi tema suspense kaliyan masa tayang 2 jam dipunsèbat drama 2 jam.

Karakteristik[sunting | sunting sumber]

Drama injing utawi siang hari umumipun dipuntayangakèn sabèn dintènipun, lan sètunggal musim tayang sagèd kalangsungan saking tiga wulan ngantos sètunggal taun, tuladhanè drama injing NHK General TV ingkang populer kaliyan sèbatan Asadora. Drama punika dipuntayangakèn NHK ngantos taun 1961 saking tabuh 08.15 ngantos 08.30. atitikan khas Asadora inggih punika pemeran utami ingkang ngantos taun 1966 asring perempuan. aing antawisipun pemeran utama Asadora, sebagian ing antawisipun sukses dados aktris besar. Oshin inggih punika drama injing terpopuler ing sejarah televisi Jepang. Ing puncak kepopuleranipun, Oshin pikoleh rating pemirsa rata-rata 52,6% (episode 12 November 1983: 62,9%).[1]

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Trendy drama inggih punika jenis drama televisi ingkang ngerembag ing Jepang ing pungkasan taun 1980-an. Ing wanci punika para penyerat skenario menika sarujuk kangge njangkau pemirsa kaliyan tema-tema kauripan nyata menawi Jepang nembe ngelampahi periode ekonomi gelembung.[2] Titikan khasipun ing protagonis ingkang sebagian besar wanita nem. Cariyosipun antawis ngenai hubung kaliyan tiyang-tiyang ing cerakipun , utaminipun kaliyan pacar lan konco-konco setri. Panggenan cariyos biasanipun ing daerah perkotaan kontemporer, utaminipun ing Tokyo. Drama kadas punika ugi nepangaken gaya busana, potongan rambut, interior, bar, lan restoran ingkang nembe trendi ing kalangan generasi nem Jepang. Sebagian ageng cariyosipun babagan wanita nem lajang, nggadahi karier ing kota besar kadasta Tokyo. Pemeran trendy drama ugi kapilih saking aktor-aktris ingkang nembe ngetren.[3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "NHK朝の連続テレビ小説". Video Research Ltd.. 2011-10-11. http://www.videor.co.jp/data/ratedata/program/02asa.htm. Retrieved 2012-12-05.
  2. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng kurabete
  3. ^ Storm, Carsten; Mark Harrison (2007). The Margins of Becoming: Identity and Culture in Taiwan. Harrasowitz Verlag. p. 132.


Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Serial drama televisi