Dorce Gamalama

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dorce Gamalama

Dorce Gamalama (lair Dedi Yuliardi Ashadi, Solok, Sumatra Barat, 21 Juli 1963) kuwi penghibur Indonesia, minangka pelawak, pranata cara, artis film, lan pemusik.

Biografi[sunting | sunting sumber]

Mangsa Cilikan[sunting | sunting sumber]

Bapaké jenengé Achmad lan ibuné Dalifah. Wiwit umur setaun wong tuwané wis tilar donya lan Dorce diasuh déning simbahé yakuwi Siti Darama. Jroning umur rong taun Dorce lan simbahé pindhah menyang Jakarta.

Karir[sunting | sunting sumber]

Karier musiké diwiwiti kanthi nyanyi bebarengan karo kelompok Bambang Brothers jaman isih ana ing SD. Ing SMP Dorce tansaya ora duwé kawigatèn marang pelajaran sekolah lan luwih musataké kawigatèn marang karir nyanyi. Saliyané kuwi Dorce uga wiwit krasa kacondhongan kasengsem dmarang pria. Bab iki uga dimanfaataké supaya penampilan ing panggung tambah nyengsemaké, yaiku nglawak kanthi imba-imba dadi wanita. Sebab kuwi dhèwèké banur olèh jeneng Dorce Ashadi, saka Myrna pamimpin kelompok tari waria Fantastic Dolls.[1] Dorce kerep tampil ing Trans TV, mandhu acara Dorce Show.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Di Balik Nama Dorce Gamalama, Kapanlagi.com (diakses 22 Jan 2008)

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dorce_Gamalama&oldid=813391"