Dorayaki

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dorayaki

Dorayaki (どらやき。銅鑼焼き、ドラ焼き?) yaiku panganan jajanan kang asalé saka negara Jepang. Dorayaki kalebu ana ing golongan panganan tradhsional Jepang (wagashi) kang wujudé bunder lan rada tembem, kasusun saka rong lembar jananan kang diraketake nganggo selé kacang abang. Dorayaki duwé tèkstur kang lembut lan mèh padha karo roti Jepang kang jenengé Kastela merga adonan kang ana kandhutan maduné. Ing Indonésia, jajanan iki dikenal ana ing film anime Doraemon.[1] Ana ing film iki, tokoh Doraemon duwe kasenengan mangan kue dorayaki.[1] Dorayaki kang didol ana ing toko kue ing Indonesia rasane wis disalarasake karo selera lokal kaya dorayaki isi campuran coklat lan keju.[1] Dorayaki uga dikenal ana ing Indonesia kanthi jeneng Obanyaki.[1] Ana ing Jepang, Obanyaki luwih dikenal kanthi jeneng Imagawayaki (今川焼き?).[1] Obanyaki duwé wangun kang amèh padha karo dorayaki, nanging jajanan Obanyaki luwih kandel dibandingké karo Dorayaki. Obanyaki uga biasa dipanggang ana ing ngarepe sing tuku dene Dorayaki wis dipanggang sadurungé didol ana ing bungkusan.

Asal-usul[sunting | sunting sumber]

Wiwitané, Dorayaki mung awujud salembar jajanan bunder kanthi pinggiran kang dilempit nganti duwé wangun pesagi. Ana ing bagéyan tengah jajanan iki diwènèhi selé kacang kang dijenengi azuki. Nalika taun 1914, jajanan Dorayaki kang wujudé rong lembar dikenalaké dening parusahan jajanan Usagiya kanthi nganggo adonan kang amèh padha karo adonan Kastela.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dorayaki&oldid=831886"