Donal Bèbèk

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Donal Bèbèk
The Spirit of 43-Donald Duck, cropped version.jpg

Donal Bèbèk
Penampilan perdhana The Wise Little Hen (Silly Symphonies) taun 1934[1]
Pencipta Walt Disney
Pengisi swara Clarence Nash (1934-1985), Tony Anselmo (1985-sekarang)
Informasi kagandhèng
Jeneng alias
Sedulur Gober Bèbèk, Kwik, Kwèk, lan Kwak, Hortensia Bèbèk, Dumbella Bèbèk, Kweker Bebek, Untung Banyak, Didi Bèbèk, Nenek Bebek, Agus Banyak
Kéwan ingon-ingon
Kanca
Mungsuh Pokijan, Grombolan Siberat, Untung Banyak, Mimi Hitam

Donal Bèbèk yaiku salah sawijining karakter Disney sing arupa Bèbèk sing asring nganggo klambi pelaut biru / kelasi ora nganggo kathok. Donal tampil pertama tanggal 9 Juni 1934 ana ing kartun "The Wise Little Hen". Miturut kartun Donald Gets Drafted (1942), jeneng lengkape Donal Bèbèk yaiku Donal Fauntleroy Bèbèk (jeneng tengahe kuwi referensi kanggo topi pelaut sing dadi aksesoris klambi Fauntleroy).[2] Karakter Donal karo swara khase kuwi asil kerjane pengisi swara. yaiku Clarence "Ducky" Nash. Karyane iki sing bisa ngangkat Donal lan dadi icon kanthi karakter kang unik. Sifat Donal sing paling terkenal yaiku sifate sing gampang nesu. Dheweke uga asring dipecat lan gonta-ganti prakaryan, nanging kuwi nunjukake yen dheweke luwih terampil saka karakter Disney liyane amarga bisa kerja warna-warna. Ulang taun Donal diakoni ing tanggal 9 Juni 1934,[3] dina pas pertama Donal metu, nanging ing film The Three Caballeros, ulang taune dina Jumat kaping-13, malah, miturut kartun Donald's Happy Birthday, ulang taun Donal tanggal 13 Maret.

Swara Donal sing terkenal diswarai dening Nash, nanging dheweke mung ngisi swara Donal tekan taun 1985, saka taun 1985, Donal diswarai dening Tony Anselmo sing wis dilatih dening Nash.[4]



Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  • (en)Ariel Dorfman, Armand Mattelart, David Kunzle (trans.), How to Read Donald Duck: Imperialist Ideology in the Disney Comic ISBN 0-88477-023-0 (Anti-Donald Duck Marxist Critique)
  • (en)Walt Disney Productions, Walt Disney's Donald Duck: 50 Years of Happy Frustration, Courage Books, May 1990 ISBN 978-0-89471-530-3.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Donal_Bèbèk&oldid=865289"