Doenjangjjigae

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Doenjangjjigae

Doenjangjjigae (된장찌개) yaiku jinis godhogan (jjigae) ing masakan Korea kang digawe saka godhogan sup doenjang utawa saos kacang kedelai fermentasi.[1][2] Doenjangjjigae dimasak nganggo bahan kang beda-beda manut mangsane.Ing mangsa ketiga, biyasane doenjangjjigae ditambah nganggo jamur lan ing mangsa rendheng ditambahi [[godhong] lobak.[1] Bahan-bahan kang ditambahake ing doenjangjjigae yaiku kethokan lombok, timun lan tahu kang digodhog ing ttukbaegi utawa panci cilik saka wesi kang langsung disajekake nalika isih panas.[1] Doenjangjjigae duweni kandhungan protein kang dhuwur lan gampang ditemokake ing restoran-restoran kanthi rega kang bisa dijangko.[1] Amarga pengaruh rasa doenjang kang kuwat lan dilarasake karo rasa asin lan pedas, doenjjangjjigae minangka masakan favorit masarakat Korea.[1]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
  1. ^ a b c d e An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. pp. 41. ISBN 89-8546-98-1.
  2. ^ (en)Korean Food: Stews, lifeinkorea. Diundhuh tanggal 4 Juni 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Doenjangjjigae&oldid=865758"