Doboj

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Doboj
Добој
Lokasi Doboj ing Bosnia-Herzegovina
Coordinates: 44°44′N 18°08′E / 44.733°N 18.133°E / 44.733; 18.133
Negara Bosnia-Herzegovina
Wewengkon
 • Total 813,9 km2 (3,142 sq mi)
Populasi (1991)
 • Total 102.5461
 • Municipality 150.000
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Summer (DST) CEST (UTC+2)
Kodhe tilpun 53
Pemandhangan Doboj
Bèntèng Doboj saka abad ka-14, dirékonstruksi ing taun 2006

Doboj (Sirilik: Добој) kuwi kutha lan munisipal ing Republika Srpska, Bosnia-Herzegovina, dumunung ing pinggir kali Bosna. Doboj kuwi dadi pusat jarigan sepur Republika Srpska, lan Prusahaan Sepur Bosnia-Herzegovina uga dumunung ing Doboj. Kutha iki minangka salah siji kutha paling tuwa ing Bosnia lan papan padunungan paling wigati ing Bosnia tengah lan lor.

Demografi[sunting | sunting sumber]

Ing taun 2007 diumumaké yèn sènsus bakal dianakaké taun 2011. Wektu iki, data sing ana saka sènsus taun 1971 lan 1991, nanging ora nuduhaké angka kang akurat amarga anané owah-owahan populasi ing sepuluh taun pungkasan iki.

1971[sunting | sunting sumber]

88.985 total

  • Serbs - 39.884 (44,82)
  • Muslims - 32.418 (36,43)
  • Croats - 14.754 (16,58)
  • Yugoslavs - 1.124 (1,26)
  • Others - 805 (0,91)

1991[sunting | sunting sumber]

Ing taun 1991, ngadhepi perang Yugoslavia, Munisipal Doboj (kalebu ing tlatah Republika Srpska lan Federasi BiH dipanggoni déning 102,519 pedunung, kalebu:

Yugoslavs (5.5% saka populasi munisipal) katonané saka ètnik Serbs, Muslims utawa bocah cilik saka perkawinan antar ètnik.

Ing pérangan kutha sadurungé perang ana:

  • 11,133 (40.36%) Muslim
  • 8,088 (29.32%) Serbs
  • 4,334 (15.75%) Yugoslavs
  • 2,755 (9.98%) Croats
  • 1,269 liya

Populasi miturut panggonan ing Doboj:

  • Bare: 732 (62%) Serbs, 153 (13%) Yugoslavs, 135 (11%) Croats, 112 (9%) Muslims, 53 (4%) others, 1,185 total
  • Centar: 3,720 (35%) Serbs, 3,365 (31%) Muslims, 1,982 (18%) Yugoslavs, 1,236 (12%) Croats, 432 (4%) others, 10,735 total
  • Čaršija: 3,561 (72%) Muslims, 594 (12%) Yugoslavs, 303 (6%) Serbs, 195 (4%) Croats, 273 (6%) others, 4,926 total
  • Doboj Novi: 358 (48%) Muslims, 237 (32%) Serbs, 39 (5%) Yugoslavs, 7 (1%) Croats, 108 (14%) others, 749 total
  • Donji Grad: 1,879 (37%) Serbs, 1,547 (31%) Muslims, 844 (17%) Yugoslavs, 569 (11%) Croats, 196 (4%) others, 5,035 total
  • Orašje: 1,411 (66%) Muslims, 293 (14%) Serbs, 231 (11%) Yugoslavs, 111 (5%) Croats, 90 (4%) others, 2,136 total
  • Usora: 924 (33%) Serbs, 779 (28%) Muslims, 502 (18%) Croats, 491 (17%) Yugoslavs, 117 (4%) others, 2,813 total

Serbs made majority in Bare, Centar, Donji Grad and Usora, while Bosniaks made majority in Čaršija, Doboj Novi and Orašje.

Source: [1].

Galeri[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Cithakan:Pamérangan pulitik ing Bosnia-Herzegovina

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Doboj&oldid=814271"