Dmitri Shostakovich

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dmitri Shostakovich

Dmitri Shostakovich l.k. 1942
Latar wuri
Jeneng Dmitri Shostakovich
Lair 25 September 1906
Asal St. Petersburg, Rusia
Died 9 Agustus 1975
Moskwa, Rusia
Pegawéyan Komponis

Dmitri Dmitrievich Shostakovich Swara listen (basa Rusia: Дмитрий Дмитриевич Шостакович, Dmitrij Dmitrievič Šostakovič) (25 September [K.J.: 12 September] 19069 Agustus 1975) punika satunggiling komponis Rusia saking mangsa Sovyèt. Panjenenganipun kagungan sesambetan ingkang komplèks kaliyan pamaréntah Rusia, amargi kaping kalih, nalika taun 1936 lan taun 1948, musikipun resmi dipun kecam déning pamaréntah lan makaping-kaping naté dipun larang. Ing wekdal ingkang sami, panjenenganipun tetep arupi komponis Sovyèt ingkang paling populèr saking generasinipun lan nampi kathah pepuji lan bebungah nagari, lan naté lenggah ing Dhéwan Paling Inggil Sovyèt.


Pirsani ugi[sunting | sunting sumber]

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]


Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Dmitri Shostakovich ing Wikimedia Commons.