Distrik ing Israel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Péta pamérangan distrik ing Israel

Ing Israel ana enem distrik utama sing ing basa Ibrani diarani minangka mehozot (מחוזות; tunggal: mahoz) lan 15 sub-distrik sing diarani nafot (נפות; tunggal: nafa). Saben sub-distrik dipérang manèh dadi wilayah alami sing cacahé ana 50.

Sub distrik Golan mèlu dikatutaké, semono uga Yerusalem Wétan awit tlatah-tlatah iki wis dicaplok Israel lan undhang-undhang Israel berlaku ing kono senadyan oran diakoni déning komunitas internasional. Kosok baliné Gisik Wétan utawa diarani Yudea lan Samaria, ora mèlu dikatutaké amerga tlatah iki ora dicaplok Israel lan undhang-undhang Israel ora berlaku ing kono.

Distrik Yerusalem[sunting | sunting sumber]

Distrik Yerusalem (Mahoz Yerushalayim).

Ibukutha distrik: Yerusalem

Distrik Lor[sunting | sunting sumber]

Distrik Lor (Mahoz HaTzafon).

Ibukutha distrik: Nazareth

Distrik Haifa[sunting | sunting sumber]

Distrik Haifa (Mahoz Hefa).

Ibukutha distrik: Haifa

Distrik Tengah[sunting | sunting sumber]

Distrik Tengah (Mahoz HaMerkaz).

Ibukutha distrik: Ramla

Distrik Tel Aviv[sunting | sunting sumber]

Distrik Tel Aviv (Mahoz Tel-Aviv).

Ibukutha distrik: Tel Aviv

Distrik Kidul[sunting | sunting sumber]

Distrik Kidul (Mahoz HaDarom).

Ibu kota distrik: Beersheba

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Distrik_ing_Israel&oldid=821730"