Discovery (pesawat luar angkasa)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Discovery ing Oktober 2000.

Pesawat ulang-alik Discovery (kode pesawat NASA: OV-103) iku sawijining pesawat ulang-alik (Space Shuttle) NASA.

Sepisanan diaburaké tanggal 30 Agustus 1984, Discovery minangka pesawat ulang-alik katelu lan sing paling tuwa sing isih dioperasèkaké nganti saiki. Fungsi-fungsiné yaiku kanggo misi-misi panelitèn lan pamasangan Stasiun Luar Angkasa Internasional. Jeneng Discovery asal saka jeneng HMS Discovery, sawijining kapal sing tau dianggo sang panjelajah, James Cook.

Nganti Juli 2005, Discovery wis ngayahi 31 pamaburan, ngentèkaké 241,95 dina ing angkasa, ngrampungaké 3.808 orbit lan mabur adohé 158.859.429 km.

Discovery iku pesawat ulang-alik sing nglunccuaké Teleskop Hubble. Saliyané kuwi, ing 29 Oktober 1998, pesawat iki uga nggawa astronot John Glenn sing wektu semana yuswa 77 taun, menyang angkasa, andadèkaké manungsa paling tuwa sing ngangkasa. Discovery rencanané bakal dipensiun taun 2010.

Misi-misi wigati[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]