Dipa Nusantara Aidit

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dipa Nusantara Aidit

Dipa Nusantara Aidit yaiku ketua Comite Central Partai Komunis Indonésia deweke lair ning Tanjung Pandan Belitung 30 Juli 1923 - tilar ning Boyolali Jawa Tengah 22 Nopember 1965 . Nalika cilik, dheweke diceluk "Amat" karo wong sing akrab. Dheweke entuk pawiyatan Walanda

Karier Politik[sunting | sunting sumber]

Seka Belitung dheweke mangkat menyang Jakarta , nalika taun 1940 dheweke madegke kapustakaan "Antara" ning dhaerah Tanah Tinggi, Senen , Jakarta pusat. Banjur dheweke mlebu "Sekolah Dagang" atawa Handels School. dheweke wiwit sinau bab politik Marxis seka Pangimpunan Demokratik Sosial Hindia sing banjur ganti jeneng dadi Partai Komunis Indonésia.[1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)Rumah Belajar Sejarah (dipunundhuh 30 September 2012)