Dina Mariana

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dina Mariana

Dina Mariana Heuvelman (lair ing Jakarta, 21 Agustus 1965; umur 49 taun).[1] Dina Mariana iku salah sijiné penyanyi lan pemain film kang asalé saka Indonésia.[1] Dina Mariana kalebu penyanyi éra taun 70 lan 80-an.[1]

Karir[sunting | sunting sumber]

Dina misuwur dadi penyanyi cilik nalika taun 70-an bareng karo Adi Bing Slamet, Ira Maya Sopha, Diana Papilaya, Nourma Yunita, Sari Yok Koeswoyo, Iyut Bing Slamet, lan Chicha Koeswoyo.[1] Dina Mariana uga isih diarani dadi mantan penyanyi cilik sanajan tau nggawé hits dadi penyanyi remaja kanthi lagu kang judhulé "Ingat Kamu" ing akir taun 1980-an.[1][2] Nalika nduwèni karir, Dina wis ngasilaké album kang cacahé 55 album lan dadi bintang ing 21 film layar amba, 1 sinétron sèri 26 épisode, lan 3 sinétron lepas.[1]

Nalika Ramadhan 1428 H ing sasi September taun 2007, Dina nggawé album kang judhule "12 Kumpulan Lagu Anak Indonesia", kanthi hits "Jalan Menuju Allah" anggitané AT Mahmud.[1]

Kauripan pribadi[sunting | sunting sumber]

Dina Mariana palakrama karo Radian Ratulangi Sugandi.[1] Saka pernikahané iki, Dina éntuk anak kang cacahé telu yaiku Ezra Mandira Sugandi, Ewaldo Andipo Sugandi, lan Elyshia Nashira Ramandina Sugandi.[1]

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Lagu kang dinyanyèkaké Dina Mariana.[1]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Film kang dibintangi Dina Mariana.[1]

Sinétron[sunting | sunting sumber]

Sinétron kang dibintangi Dina Mariana.[1]

Iklan[sunting | sunting sumber]

Iklan kang dibintangi Dina Mariana.[1]

  • Sabun Lux (1995 - 1997)
  • Permen Tamarin (2000)
  • Kopi Tora Bika (1998 - 2000)
  • Obat Natur - E (1996)
  • Bank BCA (1997)

Prèstasi[sunting | sunting sumber]

Prestasi Dina Mariana.[1]

  • Jawara 1 Children Pop Singer se-DKI 1974
  • Jawara 2 lan Juara Favorit Piala PT Yukawi se-DKI 1975
  • Bintang Lux Paling Favorit 1995

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n (id)selebriti.kapanlagi.com(diundhuh tanggal 25 Juli 2011)
  2. ^ kompas.com(diundhuh tanggal 25 Juli 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dina_Mariana&oldid=831304"