Dimas Anggara

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dimas Anggara

Dimas Anggara
Lair 10 September 1988 (umur 25)
Flag of Indonesia.svg Jakarta, Indonesia
Taun aktif 2009-sapunika

Dimas Anggara (lair ing Jakarta, 10 September 1988; umur 25 taun) yakuwi model lan aktor saka Indonésia, miwiti kariré tampil ning FTV Andai Mati Besok kang dilanjutaké dadi paraga dadi Balqi ning film Kembang Perawan ditaun 2009.[1] awit mula, dheweké pancen miwiti karir ning donya hiburan liwat donya akting. [1] Nganti tekan saiki putra saka pasangan Ardi Moeharyoso lan Delly Malik iki wis tau dadi paraga ning FTV, film lan sinetron.[1]

Anak kaping pindo iki saka rung sedulur iki sempet njalin hubungan karo aktris sakaligus penyanyi Thalita Latief. [1] Nanging hubungan kasebut akhiré suda ing tengah dalan. [1] Sakliyané dikenal kerana aktingé, Dimas uga sempet gawé heboh kerana wajahé dianggep mirip karo aktor Zumi Zola.[1]

Karir Dimas bisa dikeranakaké ora sengaja. [1] Nalika dheweke nembe mlaku-mlaku ing siwijining mall, dumadaan dheweké olih tawaran kanggo melu casting ing siwijining film ing FTV. [1] Akiré, sakwisé nampa tawaran kasebut, Dimas olih peran ning siwijining judul FTV.[1] Awit metuné ning FTV kang judulé ANDAI MATI BESOK, jeneng lan wajah Dimas mulai dikenal ing dunia hiburan. [1] Akhire, hingga saiki dheweké ora tau sepi tawaran kanggo iklan lan syuting. [1] Nganti saiki uga wis akeh FTV kang tau diragakaké dening dheweké. [1] Jenengé tambah populer wektu mbintangi film kang judulé KEMBANG PERAWAN.[1]

Sanajan isih anyar ana ning industri seni peran, ananging prestasi penggemar berat aktor Leonardo DiCaprio iki patut dicungi jempol. [1] Saka kiprahé ing dunia akting, Dimas sempet mlebu ning nominasi Pembantu Pria Terfavorit ning FTV Awards 2011.[1]

Sinetron Kupinang Kau Dengan Basmalah (KKDB) tetep nawaraké cinta dadi alur cerita utama, karo dibalut kehidupan religi. [2] Amarga para tokohé kang isiné para pelajar lan guru agama (ustad) karo setting kental kauripan saka lingkungan agama lan anané kehidupan cinta.[2]

SINEMATOGRAFI[sunting | sunting sumber]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Film kang tau dibintangi dening Dimas Anggara[1]:

Sinetron[sunting | sunting sumber]

Sinetron kang tau dibintangi dening Dimas Anggara[1]:

FTV[sunting | sunting sumber]

Film FTV kang tau dibintangi dening Dimas Anggara[1]:

  • Andai Mati Besok
  • Pinguin Untuk Kayla
  • Boothcamp Cinta
  • Kugenggam Cintamu Di Malioboro
  • Pembantu Cantik Itu Pacarku
  • Bidadari Penjaga Hati
  • Ramona Cinta Gilaku
  • Bidadari Lapangan Parkir
  • Silat Boy 5
  • Kado Valentine Untuk Lintang
  • Hansip Yang Mencuri Hatiku

Bebungah[sunting | sunting sumber]

Bebungah dening Dimas Anggara:

  • FTV Awards 2011 - Pemeran Pembantu Pria (Menang)

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r (id)biografi Dimas Anggaradipununduh tanggal 27 september 2011
  2. ^ a b (id)KKDB, Sinetron Cinta Berbalut Religidipununduh tanggal 27 september 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dimas_Anggara&oldid=859710"