Dilwale Dulhaniya LeJayenge

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dilwale Dulhaniya LeJayenge
Sutradara Aditya Chopra
Produser Yash Chopra
Panulis Aditya Chopra
Javed Siddiqui
Paraga Shahrukh Khan
Kajol
Amrish Puri
Farida Jalal
Anupam Kher
Musik déning Jatin-Lalit
Sinematografi Manmohan Singh
Panyunting Keshav Naidu
Distributor Yash Raj Films
Durasi 189 minutes
Negara Cithakan:Film India
Anggaran Cithakan:INRConvert[1]
Bathi reged Cithakan:INRConvert[2]

Dilwale Dulhaniya Le Jayenge inggih punika salah satungalipun film India ingkang suksès. Film punika dipunrilis tanggal 20 Oktober 1995 (India). Film punika dipunperanaken déning artis Shahrukh Khan, Kajol Devgan lan Amrish Puri

Alur film[sunting | sunting sumber]

Film punika nggadhahi papan ing Éropah lan India. Kalih tokoh utami ing film punika inggih punika Raj (Shahrukh Khan) lan Simran (Kajol), kekalihipun nggadhahi gesang ingkang sami ing London, Inggris. Raj inggih punika tiyang London sugih ingkang tindak ing pundi- pundi ngagem mobil Lamborghini ing kampusipun, Universitas Cambridge. Raj nggadhahi gesang ingkang santai, mboten wonten tanggel waleripun. Sapanunggalipun Simran inggih punika tiyang ingkang ayu lan nggadhahi karemenan kalih tiyang ganteng. Raj nggadhahi kekajengan badhé ing Éropah, sami kalian Simran. Kekalihipun ugi saged sami sami tepang ing Stasiun Victoria, London.

Raj damel Simran mboten saged nitih kreta ing dhaérah pegunungan Swiss. Amargi punika kekalihipun sami sami ing Swiss. Ing pungkasanipun Simran remen kaliyan Raj lan Raj mekaten ugi. Ananging bapakipun Simran ngertos lan badhé jodhohaken Simran kalih tiyang ingkang nggadhahi asma Kamaljeet ing India.[3] Lan sapanunggalipun.

Paraga film[sunting | sunting sumber]

Film punika dipunperanaken déning:

  1. Shahrukh Khan dados Raj Malhotra
  2. Kajol dados Simran Singh
  3. Amrish Puri dados Chaudhry Baldev Singh
  4. Farida Jalal dados Lajwanti
  5. Anupam Kher dados Dharamvir Malhotra
  6. Satish Shah dados Ajit Singh

Profil saking Film[sunting | sunting sumber]

  1. Direktor – Aditya Chopra
  2. Produser – Yash Chopra
  3. Produser 2 – Pamela Chopra & Uday Chopra
  4. Direktor tembang – Jatin Pandit & Lalit Pandit
  5. Cinematografi – Manmohan Singh[4]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Dilwale Dulhaniya Le Jayenge". ibosnetwork.com. http://ibosnetwork.com/asp/filmbodetails.asp?id=Dilwale+Dulhaniya+Le+Jayenge. Retrieved 25 December 2010.
  2. ^ "Top Lifetime Grossers Worldwide". Boxofficeindia.com. Archived from the original on 25 May 2012. http://archive.is/IQca. Retrieved 25 December 2010.
  3. ^ (id)www.downloadfilem.com(dipuntingali tanggal 9 September 2011)
  4. ^ (id)www.starboxoffice.com(dipuntingali tanggal 9 September 2011)