Digitalis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Digitalis
Digitalis purpurea
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Lamiales
kulawarga: Plantaginaceae
Genus: Digitalis
Carolus Linnaeus
Spesies

Sekitar 20 spesies, termasuk:
Digitalis cariensis
Digitalis ciliata
Digitalis davisiana
Digitalis dubia
Digitalis ferruginea
Digitalis grandiflora
Digitalis laevigata
Digitalis lanata
Digitalis leucophaea
Digitalis lutea
Digitalis obscura
Digitalis parviflora
Digitalis purpurea
Digitalis thapsi
Digitalis trojana
Digitalis viridiflora

Digitalis, (Inggris: Foxglove, Jerman: Fingerhut) iku genus saka watara 20 spesies tetanduran rong taunan utawa taunan, sing biyèn digolongaké jroning kulawarga Scrophulariaceae. Miturut panelitèn èlmiah anyar jroning babagan genetika, tetanduran iki bisa digolongaké jroning kulawarga Plantaginaceae. Kembang saka tetanduran iki awangun kaya loncèng cilik lan wernané béda miturut species saka ungu, jambon, putih utawa kuning. Tetanduran iki asalé saka Eropah, Asia bagéan kulon lan tengah, sarta Afrika lor.

Galeri[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Digitalis&oldid=821667"