Dhuwit

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dhuwit kertas rupiah

Dhuwit ing èlmu ékonomi tradhisional ngemu teges saben alat silih genti kang bisa ditampa sacara umum. Alat silih genti iku bisa arupa benda apa waé kang bisa ditampa déning saben wong ing masarakat ing prosès silih genti barang lan jasa. Ing èlmu ékonomi modhérn, dhuwit didhéfinisikaké minangka sesuatu kang sumadiya lan sacara umum ditampa minangka alat pambayaran kanggo tuku barang-barang lan jasa-jasa sarta kasugihan berharga liyané sarta kanggo pambayaran utang.[1] Sapérangan ahli uga nyebutaké fungsi dhuwit minangka alat panyandhet pambayaran.[2]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ R.G. Thomas, Our Modern Banking
  2. ^ amosweb.com

Pirsanana uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dhuwit&oldid=814484"