Dhompèt

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dhompèt
Dhompèt kanggo gawa paspor nalika lelungan

Dhompèt yaiku piranti kanggo wadhah dhuwit. Umumé dhompèt kagawé saka bahan kulit, nanging ana uga sing kagawé saka bahan kain utawa plastik. Ukuran dhompèt uga werna-werna. Dhopèt sing digawa wong lanang biasané ukuran cilik supaya gampang digémbol ing sak. Dhompèt sing dianggo ibu-ibu biasané nduwèni ukuran rada gedhé supaya amot akèh dhuwit kanggo blanja.

Saliyané kanggo wadhah dhuwit, dhompèt uga biasa kanggo nyimpen kartu-kartu kayadéné kartu tandha pedunung, kartu krédhit, kartu asuransi, kartu ATM, lan sapanunggalané.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dhompèt&oldid=829307"